UŞAK'ta avcılar tarafından vurulan ve yere düştükten sonra hayat mücadelesi veren kızıl şahin, duyarlı bir hayvanseverin yardımıyla Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu tarafından tedaviye alındı.
Uşak'ın Banaz ilçesinde Ankara-Uşak karayolu üzerinde sağ kanadından yaralı halde, bir hayvansever tarafından bulunan kızıl şahin, tedavi için Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu'ya teslim edildi. Yaralı hayvana ilk tedavisini yapan Avcu, kızıl şahinin kanadına av tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiğini ve kırıklar olduğunu belirledi. Kızıl şahini tedaviye alan Avcu, tekrar uçabileceğini ve doğal ortamına bırakılacağını söyledi.
Veteriner Hekim Nebahat Avcu, kızıl şahinin 20 gün uçamayacağını belirterek "Banaz ilçesinde yaralı olarak yere düşen ve hayatta kalmak için mücadele veren şahin bir hayvansever tarafından bana getirildi. Şahinin kanayan yarasına tedavi uyguladım ve kırıklar için de tedavisine başladım. 20 gün sürecek tedavinin ardından kızıl şahini doğal ortamına bırakacağım. Benim korkum kar yağdığında avcılar sahaya daha çok inecekler. Doğanın güzel yaratıklarından olan kızıl şahin av olmamalıdır. Vurduğunuzda sizin elinize hiçbir şey geçmiyor ama onun hayatını alıyorsunuz. Lütfen av hayvanı haricinde hiçbir hayvana ateş etmeyin. Uşak avcılarına rica ediyorum. Lütfen sadece avlanabilecek cinsleri hedef alın" diye konuştu.

FOTOĞRAF