Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, bir dizi ziyaret için geldiği Afyonkarahisar'da, Türkiye'nin ekonomi başta olmak üzere önemli bir dönemeçten geçtiğini söyledi.
Bilal Erdoğan, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında ilk olarak tarihi Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camisi'nde cuma namazı kıldı. Erdoğan'a camiye gelişinde Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven eşlik etti. Caminin tamamen dolu olması nedeniyle bahçede saf tutan Erdoğan, protokol üyeleriyle vatandaşların arasında namazını kıldı. Cuma namazı sonrası camideki vatandaşları selamlayarak sohbet eden Bilal Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
İlim Yayma Vakfı'nın eğitim çalışmaları kapsamında geldiğini belirten Bilal Erdoğan, bu kapsamda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle istişare toplantısı yaptıklarını kaydetti. Eğitim ve kültürel faaliyetleri değerlendirdiklerini anlatan Erdoğan, "Türkiye'de eğitim ve kültür alanında daha iyi işlerin olması, maddi ve manevi destek vermek amacıyla sivil toplum kuruluşlarımızla zaman zaman birlikte oluyor, toplantılar yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.
'ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ'
'Dövizini bozdur, oyun boz' adıyla başlatılan kampanyayla ilgili bir soru üzerine Bilal Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye, ekonomi başta olmak üzere önemli bir dönemeçten geçiyor. Milletin azim ve dirayeti bu sürecin başarıyla atlatılmasını sağlayacaktır. Genel anlamda Türkiye'nin geleceğe yürüyüşü, çok iddialı duruşu ve tarihinden aldığı gücü, kuvveti maalesef dünyada bazı kesimlerin ve bazı egemen güçlerin işine gelmiyor. Döviz ve diğer ekonomik konuları bu bağlamda görüp düşünmek lazım. Önemli bir dönemeçten geçiyoruz. Bağımsızlığımız, geleceğe olan yürüyüşümüzü sağlama alacağımız ve güçlendireceğimiz bir dönemeçten geçiyoruz. İnşallah milletimizin azmi ve dirayeti bu dönemeçten başarı ile dönmemizi, geçmemizi temin edecek güçtedir."
Bilal Erdoğan daha sonra sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI