Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında; DEAŞ terör örgütünün, El Bab bölgesinde kamuya ait cami, okul, hastane gibi binaları komuta kontrol merkezi, karargah, savunma mevzii, barınma yeri olarak kullandığı, doçka, havan ve zırhlı araçlarını hava taarruzlarının etkisinden korumak amacıyla tesis ve binaların civarına gizlediği keşif ve gözetleme vasıtaları tarafından tespit edildiği belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın beklenenden daha yavaş ilerlemesinin nedenlerinden birinin Harekat bölgesinde bulunan sivillere zarar verilmemesi hassasiyeti olduğu olduğu ifade edildi. DEAŞ terör örgütünün sivil halkı kalkan olarak kullandığı, sivil halkın arasına karışarak gizlenmeye çalışan teröristlerin, araç ve silahlarının imha edilmesinde büyük bir titizlikle çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Askeri kaynaklar tarafından teröristlerin veya kullandıkları araçların tespit edilmesine rağmen, yakınlarında bulunan sivillere zarar vermemek için operasyon veya hava harekatlarının iptal edildiği veya geciktirildiği vurgulandı. Özellikle El Bab bölgesinde bazı hastanelerin DEAŞ terör örgütü tarafından boşaltılarak karargah ve silah, malzeme, ve cephane deposu olarak kullanıldığı, bunların ince ayrıntısına kadar incelendiği ve hedef tespitlerinin çok ayrıntılı şekilde yapıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-DEAŞ hedeflerinin vurulması

Haber: ANKARA ()

============================================