Kabil, 9 Mayıs () - Atatürk'ün talimatı ile Afganistan'ın başkenti Kabil'de kurulan Kabil Askeri Lisesi öğrencilerinin yaklaşık üçte biri yabancı dil eğitiminde Türkçe'yi tercih etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Afganistan Destek Görev Gücü Komutanlığı’na bağlı danışman subayların eğitime destek verdiği Kabil Askeri Lisesi’nde, yeni açılan Türkçe dil laboratuvarıyla Türkçe sınıfı sayısı ikiye yükseldi. Toplam 1,500 öğrencinin eğitim gördüğü lisede 330 öğrenci yabancı dil dersinde Türkçe'yi seçti.

Kabil Askeri Lisesi’nde yeni Türkçe sınıfı, Fizik ve Kimya laboratuarları geçen ay hizmete girdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Afganistan Koordinatörü Süleyman Şahin, Atatürk'ün mirası olan ve Türk Afgan dostluğunun en önemli simgelerinden olan Kabil Askeri Lisesi’nin eğitim kapasitesi ve modern eğitim olanaklarının sağlanması için desteklerinin süreceğini söyledi. Şahin ''Türk Silahlı Kuvvetleri danışman subaylarımızın lisenin eğitimine yıllardır verdikleni katkı da büyük önem taşıyor'' diye konuştu..

(Fotoğraflı)

Görüntü dökümü
-------------------------------------------------------------------
TİKA Heyeti ve Komutanların girişi
TİKA Afganistan koordinatörü Süleyman Şahin'in konuşması
Öğrencilerin Türkçe düşüncelerini anlatması
Öğrenciler ve konukların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeleri