Ersin Arslan / Stockholm, 9 Haziran () – Tel Aviv kentinin en işlek pazar yerlerinden Sarona’da birbirine yakın iki ayrı yerde iki silahlı kişinin açtığı ateş sonucu 4 kişi yaşamını yitirirken yaralan altı kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Restoranların ve kafelerin yoğun olarak bulunduğu bölge İsrail Savunma Bakanlığı binasının yakınlarında bulunuyor.

Tel Aviv polisinden yapılan açıklamada saldırıyı gerçekleştiren Hebron bölgesinden iki Filistinli kuzenin saldırının hemen ardından yakalanarak gözaltına alındıkları belirtildi. Gelen ilk bilgilerde bir üçüncü teröristin kaçtığı söylenirken bu bilgi polis tarafından yalanlandı.

Saldırıyı terör saldırısı olarak nitelendiren Tel Aviv Polis Müdürü Chico Hedri ‘‘İki terörist bölgeye ateş açarak girdi. Açılan ateş sonucu dokuz kişi kurşunlara hedef oldu. Teröristlerden biri sağ diğeri de yaralı olarak ele geçirildi. Saldırganın silahlarına el konuldu. Bir üçüncü teröristin kaçtığına dair bir bilgi yok. Bizim değerlendirmemiz insanların günlük yaşamlarına dönebileceği yönünde’’ dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, ‘‘Silahlı saldırılara karşı alınacak koruma ve saldırı amaçlı önlemleri konuşmak üzere toplantı yapıyoruz. Gerçekten bize meydan okuyorlar. Ancak gerekli cevabı vereceğiz’’ diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’da Tel Aviv’deki saldırıyı sert bir dille kınadı.