Io Chokona / Atina, 15 Ekim () - Avrupa'ya ulaşmak için Ege Denizi'ni geçerken onlarca kayıp veren Suriyeli mülteciler, Midilli'de "erkek bebek" ile sevindi.

Suriyeli genç bir kadın, kendisini Midilli’nin Skala Sikamias bölgesine getiren sandaldan iner inmez kumsalda doğum yaptı.

Skala Sikamias sahilinde mültecilerin düzenli bir şekilde karaya çıkmalarını sağlayan gönüllülerin yardımıyla doğum yapan genç kadın sıhhatli bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Midilli Hastanesi’ne kaldırılan anne ile bebeğin hiçbir sağlık problemi olmadığı bildirildi.

Yunan sahil güvenlik güçleri gazetecilere yaptığı açıklamada, kadının doğurmak üzere olduğunu gördüğü halde göçmenleri Türk sahillerinden Midilli’ye getiren insan kaçakçısının onu zorla sandala bindirdiğini söyledi.

Suriyeli mülteciler, bir yandan doğum sevinci yaşarken, bir yandan da kayıp vermeye devam ediyor. Yunan sahil güvenlik ekipleri, Midilli’nin kuzeyindeki Skala Sikamias bölgesinde iki kadın ve bir yaşındaki bir erkek çocuğunun cesetlerini buldu.

Yunanistan Deniz Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Türk Sahil Koruma görevlileri 21 göçmenin hayatını kurtardığını, ancak üç kişinin bulunamadığını haber vermişti.

Bunun üzerine Jandarma Komutanlığı Frontex’in bir helikopterini devriyeye koyup araştırmalara başladı. Akşam geç saatlerde terk edilmiş plastik bir sandal tespit etti.  Dalgıçların yardımıyla sandalın devrilmesi sonucunda altında kalıp hayatlarını kaybeden üç insanın cansız vücudu çıkarıldı.

(Fotoğraflı)