Turan Kasap / Priştine, 30 Temmuz () - Bosna Hersek Federasyonu Meclisi, işçilerin büyük tepkisini çeken çalışma koşullarına ilişkin tasarıyı, son yılların en büyük protestosu karşısında hükümete geri yolladı.

Meclis'te bugün ele alınması öngörülen işçilerin çalışma şartları konusundaki yeni yasa tasarısına karşı çıkan binlerce işçi, başkent Saraybosna'daki, Meclis binası önünde son dönemlerin en büyük protestosunu düzenlendi.

Ülkenin dört bir yanından gelen işçiler, Meclis Binası önüne yürdü ve Meclis binasını abluka altına alarak, polis ile işçiler arasında gerginlikler yaşandı.

Binlerce işçi, "Meclis Hakımızı Elimizden Alamaz", "İşçi haklarını kısıtlayan yeni yasaya hayır" sloganları atarak, Meclis binasına girme teşebünde bulundular. Ne varki çok sayıda güvenlik gücü ve polis bilrlikleri bunu engeledi.

Bu sırada bir konuşma yapan Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Birliği Başkanı İsmet Bayramoviç, "Meclis yeni yasa tasarını gündemden çekmeyinceye kadar burada protestolar devam edeceğiz" dedi.

Yeni Meclis binası önündeki protestolar nedeniyle, Meclis Genel Kuruludaki milletvekileri, yeni yasa tasarısını  oylamayıp, yeniden gözden geçirilmesi için, hükümete geri gönderdi.

Satlerce süren protestolar olaysız sona erdi , işçiler Meclis binası önünden sloganlar atarak ayrıldı . Protestolar nedeniyle Sarabosnada satlerce ulaşım gerçekleşmedi .


Görüntü Dökümü
------------------------------------------------------
- İşçiler Macil binasını abluka aldı , meclise girme teşebüsünde bulundu
- İşler elerinde dövizler ile
- Bağımsız sendıklar Başkanı İsmet bayramoviç konuşuyor
- Protesto sona erdi