Io Chokona / Atina, 8 Eylül () - Yunanistan'da gazeteler, Hürriyet'e yapılan saldırıyı, "Erdoğan taraftarları Hürriyet'e saldırdı" başlıklarıyla verdi.

Augi gazetesi, Hürriyet'e saldırı haberini, "Erdoğan’nın taraftarlarından Hürriyet gazetesine yapılan saldırı, Türkiye’nin demokrasi tarihine bir 'kara sayfa' olarak geçecek" ifadeleriyle verdi.

Augi'nin haberinde, "AKP’nin gençlik örgütü lideri önderliğinde 200'e yakın Türkiye Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan taraftarı, Hürriyet gazetesinin binasına saldırdı. Taşlı, sopalı saldırı sırasında 'Allahüekber' sloganları duyuldu" denildi ve şöyle devam edildi:

"AKP Gençlik Örgütü'nün lideri ve İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın taraftarlarına '1 Kasım’daki seçim sonuçları ne olursa olsun Erdoğan ülkenin Başkanı olacaktır' dedi. Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de CNN Türk’te yaptığı açıklamada 'Bu saldırı Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir' dedi ve şöyle devam etti: Saldırıyı hükümet partisinin taraftarları düzenledi, ancak demokrasilerde partiler şiddetten uzak kalmalıdırlar. Bu tür olaylar bizleri bağımsız gazetecilikten caydıramayacak."

Thema: 220’e yakın Erdoğan taraftarından Hürriyet gazetesinin binasına saldırı

Haberi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafıyla birlikte, "Türkiye: 200’e yakın Erdoğan taraftarından Hürriyet gazetesinin binasına saldırı" başlağıyla veren Thema gazetesi de, Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in şu sözlerine yer verdi:

"Bu saldırı Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir' dedi ve şöyle devam etti: Saldırıyı hükümet partisinin taraftarları düzenledi, ancak demokrasilerde partiler şiddetten uzak kalmalıdırlar. Bu tür olaylar bizleri bağımsız gazetecilikten caydıramayacak."

tvxs: Hürriyet gazetesine Erdoğan taraftarlarından saldırı

Yunan haber sitesi "tvxs" de Hürriyet'e saldırı haberini, "Hürriyet Gazetesi'ne Erdoğan taraftarlarından saldırı" başlığıyla verdi. Haberde Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'ın saldırganların kırdığı Hürriyet kapısının önünde çekilmiş fotoğrafını da kullanan haber sitesi, saldırganların taş ve sopa kullandıklarını vurguladı.

tvxs de haberinde, Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in, "Bu saldırı Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçecektir' dedi ve şöyle devam etti: Saldırıyı hükümet partisinin taraftarları düzenledi, ancak demokrasilerde partiler şiddetten uzak kalmalıdırlar. Bu tür olaylar bizleri bağımsız gazetecilikten caydıramayacak" sözlerini kullandı.

(Fotoğraflı)