Siyamend Kaçmaz / Moskova, 14 Eylül () - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika'nın IŞİD savaşçılarının konumunu bildiğini ancak bombalamadığını ileri sürdü.
 
Rus televizyonu 1.Kanal’a konuşan Sergey Lavrov, "Koalisyonda yer alan bazı mevkidaşlarımız, IŞİD savaşçılarının nerde oldukları konusunda bilgi sahibi olduklarını ancak koalisyon başkanı ABD'nin onları bombalamaya izin vermediğini söylesem sanırım yanlış söylemiş olamam. Yorum yapmak istemiyorum ancak bu konuda sinyaller alıyoruz" dedi.
 
IŞİD ile mücadele konusunda ABD ile koalisyonun belirtilen hedeflerin dışına çıkıldığını ifade eden Lavrov şöyle devam etti:
 
"Amerikalı ortaklarımız ya düşünmeden koalisyon yaptılar ya da açıklanan hedefleri yanlış tahmin ettiler. Koalisyon çok spontane oluşturuldu, birkaç gün önce koalisyona bazı ülkelerin dahil olduğu, bombardımanın başladığı bildirildi. Koalisyonda olan ülkelerin havacılık çalışmalarına baktığımda, IŞİD ile mücadele dışında  koalisyonun çalışmalarında farklı amaçlar olduğu geliyor aklıma. Batı, IŞİD'le mücadelede, Rusya tarafından yapılacak, Suriye Devlet Başkanı’nın pozisyonunu güçlendirmeyecek her türlü katkıya hazır olduğunu açıklıyorlar. Suriye ordusunun IŞİD ile mücadelede devre dışı bırakmak absürtlüktür.”