Dünyanın önde gelen antivirüs ve güvenlik yazılımları üreticisi Trend Micro'dan Türkiye için uyarı geldi. Güvenlik şirketi, Türkiye'nin Rus siber casus grubu Pawn Storm'un hedefinde olduğunu açıkladı.

Trend Micro’nun son raporuna göre, Rus siber saldırı ve siber casusluk grubu Paw Storm Türkiye’yi “hedefteki ülkeler” listesine almış durumda. Daha çok politik amaçlarla eylem yapan Paw Storm grubu, dünya çapında birçok ülkenin hükümet organlarını hedef alıyor.

Grubun dünya çapında gerçekleştirdiği önceki eylemlerinde hükümet kanallarının yanı sıra silahlı kuvvetler, basın kuruluşları, gazeteciler ve diplomatları da hedef aldığı biliniyor.

Türkiye’nin Paw Storm’un hedefi olma nedenini özellikle Suriye konusundaki anlaşmazlık ve Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmüş olmasına bağlayan Trend Micro, Şubat ayı içerisinde de bir dizi devlet kurumuna saldırıda bulunulduğuna dikkat çekti.

KİMDİR BU PAWN STORM?

Pawn Storm daha önceden yaptığı saldırılarda NATO askeri merkezlerini, Beyaz Saray'ı, Polonya hükümetini ve Suriye iç savaşındaki bazı grupları hedef almış bir hacker grubu. Bütün bu hedeflerin ortak noktası ise Rusya hakkında olumsuz söylem veya eylemlerde bulunmaları. Saldırıların da bu söylem ve eylemlerin hemen ardından gerçekleşmiş olması bir başka ilginç nokta.