ERCİYES Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden (İİBF) mezun olan öğrenciler KPSS'den yüksek puanlar almalarına rağmen açılmayan kurum sınavları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yolladı.
İİBF'den mezun olan Ebru Öztürk, 2016 KPSS A grubundan yüksek puanlar aldıkları halde her yıl gelen kurum sınavlarının 2016'ya özgü bir şekilde gelmediğini anlatırken, şöyle dedi:
"2 kez açılan gelir uzman yardımcılığı sınavı 1.5 yıldır açılmıyor, kurumlarda ciddi anlamda personel talebi varken bu sınavların neden açılmadığını anlayamıyoruz. Dahası KPSS A grubu puanlarının normalde geçerlilik süresi 2 yılken yine 2016'ya özgü bir şekilde 1 yıla çekildi. Yani aldığımız yüksek puanlar 2017 KPSS'yle yanacak. Hem de tek bir kurum sınavına giremeden. Kurum sınavlarını hiç takılmadan geçmek bile 2 yılımızı alıyor. Her yıl gelen gelir uzman yardımcılığı, mali hizmetler uzman yardımcılığı, defterdarlık uzman yardımcılığı ve vergi müfettişliği uzman yardımcılığı gibi kurum sınavları açılmadı. Emeğimiz heba oluyor. "Büyük bir stres altındayız. Günlerdir uyuyamıyorum. Gece gündüz sesimizi birilerine duyurmak için yüzlerce mail, mesaj atıyoruz. Hiçbirinden olumlu yanıt alamıyoruz. Artık sesimizi Cumhurbaşkanımız duysun istiyoruz. Yapmadığımız etkinlik, denemediğimiz yol kalmadı. Son olarak Cumhurbaşkanımıza mektuplar yazmaya karar verdik."

FOTOĞRAFLI