İstanbul, 25 Haziran () - ABank, 1 yıl vadeli, 147.5 milyon euro ve 185 milyon dolar olmak üzere toplamda yaklaşık 350 milyon dolara denk gelen sendikasyon kredisi aldı.

10 ülkeden 25 bankanın katılımıyla sağlanan ve ihracatın finansmanı için kullanılacak kredinin anlaşması, ABank ile katılımcı bankaların yetkilileri arasında imzalandı. ABank, bu kredi ile geçtiğimiz yılın aynı döneminde aldığı sendikasyon kredisini yüzde 110 oranında yenilemiş oldu.

"Kredi piyasalardaki hareketliliğe rağmen yüzde 100'ün üzerinde yenilendi"

Sendikasyon kredisi ile ilgili yaptığı açıklamada, ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, "Sendikasyon kredimizi başarıyla tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Küresel piyasalarda yaşanan hareketliliğe rağmen kredinin yüzde 100’ün üzerinde bir oranda yenilenmesi, muhabirlerimizin gerek Bankamıza gerekse Türkiye bankacılık sektörü ve ekonomisine duydukları güvenin göstergesidir. Krediye Körfez bölgesi başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden gösterilen yüksek ilgi, ana hissedarımız CBQ’nun desteği ve ABank’ın yüksek uluslararası kredibilitesinin bir yansımasıdır" dedi.

Katar’ın en büyük özel bankası Commercial Bank of Qatar’ın iştiraki olan ABank, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda yer alan 25 bankanın katılımıyla 350 milyon ABD doları sendikasyon kredisi sağladı. 147.5 milyon euro ve 185 milyon dolar tutarındaki kredinin koordinatörlük görevini Wells Fargo Bank, aracılık görevini ise Commerzbank üstlendi.

Kredi 2 ayrı vade dilimi ve 2 ayrı döviz cinsi dilimi olmak üzere 4 dilimden oluştu. Kredinin maliyeti, 367 günlük vade dilimi için Libor/Euribor + yüzde 1.20,  364 günlük vade dilimi için Libor/Euribor+ yüzde 1.10 olarak gerçekleşti. Böylece ABank geçtiğimiz yıl aynı dönemde aldığı sendikasyon kredisini, maliyetini de aşağı çekerek yüzde 100’ün üzerinde yenilemiş oldu.

(Fotoğraflı)