İstanbul, 16 Ağustos () - Şahin Sucukları, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl hazırladığı “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Firması” 2015 yılına ilişkin sıralamasında, “125 basamak birden” tırmanarak, 182. sıraya yükseldi.
Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Danışmanı Hakan Sinangil, prestijli uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin En Değerli 100 Markası-2016" araştırmasında, "AA" notuyla, “Türkiye’nin En Değerli 85. Markası” olarak belirlendiğini de anımsatarak, “Tüm bunlar birer tesadüfün sonucu değil; şirket yönetimi, tüm çalışanlarımız, bayilerimiz, tedarikçilerimizin emek ve çabaları ve elbette en önemli ve değerlisi tüketicilerimizin tercihinin sonucudur” dedi ve şu noktaların altını çizdi:
“Yaptığımız yenilikçi yatırımların da pozitif etkisiyle 2015 yılı büyüme hızında sektör ortalamasının üzerine çıktık ve dolayısıyla İSO İkinci 500 firma arasında çok büyük bir sıçrama yaparak zirveye doğru ilerleme başarısını gösterdik. Yaptığımız yenilikçi yatırımların odağına her zaman tüketici ihtiyaçlarını koyduk; yatırım stratejilerimizi her zaman tüketicilerin güncel piyasa taleplerine dayandırarak hazırladık ve bu önemli sıralamada öne çıktık.”
Şahin Sucukları’nın Türkiye Cumhuriyet’in kurulduğu 1923 yılından bu yana Anadolu’nun en eski geleneksel gıda üretimine dayanan bir geçmişi olduğunu vurgulayan Sinangil, “Cumhuriyetimiz ile yaşıt ve yüzde 100 Türk/Anadolu sermayesi, halkımızın markası olan Şahin’ in bu hızlı gelişiminde en büyük pay halkımızın verdiği destek olduğunu düşünüyoruz” dedi ve ekledi:
"Şahin olarak, bizim birinci önceliğimiz müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarıdır; tüm operasyonlarımızda tamamen müşteri odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket ederiz; çünkü biliriz ki, aslında müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya dönük tüm ürünler, aynı zamanda ülkemizin kalkınmasını ve çağdaş bir toplum olarak gelişmesine destek olan çabalardır.”
Müşterilerin taleplerini karşılamaya odaklı araştırma-geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına da ağırlık verdiklerini vurgulayan Sinangil, “Özellikle yenilikçi bir şirket olarak, marka yönetim stratejilerimizi, odağını bu temel ilkelerimizin oluşturduğu her türlü yeniliğe açık tutuyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu stratejilere dayanarak geliştirdiğimiz 96 farklı çeşit ürünün, toplam 33,000 noktaya dağıtımını yapıyoruz. Bu da bizi, Türkiye’nin en değerli 85.firması ve halkın sucuk denince ilk akla gelen ismi olarak öne çıkarıyor. Halkımızın verdiği bu desteğe dayanarak, gıda alanında, yalnızca işlenmiş et sektöründe faaliyet göstermemize rağmen, 2015 sonunda toplam 163 milyon 847 bin 397 lira üretimden net satış rakamına ulaşan ve İSO İkinci 500’de 182. Büyük Firma sırasına oturan 4,000 kişilik Şahin ailesi olarak, Şahinsever tüm değerli Türk halkımıza teşekkürlerimizi, minnetlerimizi sunuyoruz. Şahin Sucukları olarak, Anadolu’nun merkezi Kayseri’de, bir küçük köyden 93 sene önce başlayan namuslu-dürüst-güvenilir imalat, tüm modern teknolojileri kullanarak, sağlık ön planda alın teri ile coşmaya devam ediyor.”
(Fotoğraflı)