Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, başlangıçtan bugüne kadar Ankara ve Türkiye’de Fahri Trafik Müfettişlerinin ihbar/tutanakları marifetiyle sürücülere kaç liralık idari para cezası kesildiğini sordu.

Önergesinde, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının neye göre tanzim edildiğini, kameralı kontrol sistemi mi kullanılıp kullanılmadığını, tutanak düzenlenirken Fahri Müfettişlerin salt gözlemlerine dayalı ihbarlarıyla yetinilip yetinilmediğini, kamera kaydı kullanılıp kullanılmadığını da soran GÖK, "Başından bugüne kadar kural ihlalleri nedeniyle Ankara ve Türkiye genelinde kaç kişiye idari para cezası kararı tebliğ edilmiştir?

Tebligat için ne kadar para harcanmıştır? Buna göre tahsil edilen miktar ne kadardır ? "diye sordu.

Vekil Gök, şu soruları yöneltti:

"1-Başlangıçtan bugüne kadar Ankara ve Türkiye’de Fahri Trafik Müfettişlerinin ihbar/tutanakları marifetiyle sürücülere kaç liralık idari para cezası kesilmiştir?

2-Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanakları neye göre tanzim edilmiştir? Kameralı kontrol sistemi mi kullanılmıştır? Fahri Müfettişlerin doğrudan gözlemlerine ve ihbarlarına mı itibar edilmiştir? İlave tutanaklar tutulmuş mudur?

3-Trafik kural ihlallerinin kanıtlara göre tasnifi yapılmış mıdır?

4-Kural ihlallerinin illere ve ilçelere göre ihlal edilen kural adı ve kesilen para cezası bakımından tasnifi mevcut mudur?

5-Ankara’da İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının muhataplara tebliğ masrafı olarak PTT’ye kaç lira ödenmiştir?

6-Ankara’da başlangıçtan bu yana kesilen ve tebliğ edilen idari para cezalarının toplamı ne kadardır?

7-Başından bugüne kadar kural ihlalleri nedeniyle Ankara ve Türkiye genelinde kaç kişiye idari para cezası kararı tebliğ edilmiştir? Tebligat için ne kadar para harcanmıştır? Buna göre tahsil edilen miktar ne kadardır? "