Düzenlemenin 35. Maddesi`ne göre, özel bütçeli idarelere ait ticari amaçlı kuruluşlardaki hisseler ile varlıkların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirilebileceğine işaret edilen açıklamada, elde edilen özelleştirme gelirinden ÖİB tarafından yapılan özelleştirme giderleri ve elde edilen gelirin yüzde 5`i düşüldükten sonra kalan miktar ilgili idareye aktarılacağı belirtilerek şöyle denildi:

"Atatürk Orman Çiftliği`nden Merkez Bankası`na, üniversitelerden, TRT`ye kadar uzanan pek çok kurum özel bütçeli kuruluşlar arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Odamızın mesleki alanlarını yakından ilgilendiren; Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ), Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN), Eti Maden İşletmeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Devlet Su İşleri, BOTAŞ, TCDD, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş, Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş, TCDD Taşımacılık A.Ş, Türkiye Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş de özel bütçeli kuruluşlardır. Tasarıya göre bu kurumların bildirilen tüm varlıkları ve ticari amaçlı kurulan şirketlerdeki hisseleri özelleştirilebilecektir."

Torba Yasa Tasarısı`nda geçen "varlıklar" ifadesinin "çok geniş bir kavram" olduğunun altı çizilan EMO açıklamasında, "Ekonomide verimlilik artışı ve kamu giderlerinde azalma sağlanacağı iddiasıyla enerji ve diğer sektörlerde bugüne dek gerçekleştirilen özelleştirmelerin olumsuz sonuçları ortadadır" denildi ve şöyle devam edildi:
"Özelleştirmeler işsizlik ve dışa bağımlılığı artırırken, ülkemizi enerji sıkıntısı ve pahalı elektrik fiyatlarıyla karşı karşıya bırakmış, sanayileşmeyi olumsuz etkilemiş ve gelir dağılımını bozmuştur. Tüm bunlara karşın özelleştirmede ısrar edilmesinin açıklanabilir hiçbir yanı yoktur. Elektrik Mühendisleri Odası olarak Hükümeti, kamu yararına aykırı olan bu girişimden vazgeçmeye çağırıyoruz. Bugüne kadar yaşanan deneyimlerden ders alınarak, merkezi ve stratejik bir planlamayla ülkemizin özgün koşullarına uygun, insan odaklı ve kamu yararı öncelikli enerji politikaları bir an önce hayata geçirilmelidir. Bunun için de öncelikle özelleştirme, piyasalaştırma ve enerji alanını kâr hırsına terk eden politikalara son verilmelidir."