İstanbul, 19 Şubat () - Turkcell'in Türkiye ve uluslararası operasyonlarını kapsayan Turkcell Grup'un 2015 net kârı yüzde 11 artışla 2.07 milyar liraya, satışları da yüzde 6 artışla 12.8 milyar liraya yükseldi.

 

Finansal sonuçların ardından yazılı bir açıklama yapan Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, "Finansal açıdan çok başarılı bir yılı geride bıraktık. Tüm zamanların en yüksek FAVÖK ve gelir seviyesine ulaştık. Yılı koymuş olduğumuz gelir ve kârlılık hedeflerimizin üzerinde tamamladık" dedi ve ekledi:

 

"Yönetim Kurulumuz, üst yönetimimiz ve çalışanlarımız arasındaki uyumlu ekip çalışması sayesinde Turkcell tarihinde ilk kez 3 yıllık hedeflerimizi ortaya koyabildiğimiz ve bu hedeflere ulaşmak için cesur adımlar attığımız bir yılı geride bıraktık. 2016, 4.5G ile entegre bir oyuncu olarak Türkiye telekomünikasyon pazarındaki konumumuzu daha da güçlendireceğimiz, üstün şebeke altyapımıza yatırım yapmaya devam edeceğimiz ve uluslararası alandaki fırsatlarla büyüme stratejimizi destekleyeceğimiz bir yıl olacak. Önümüzdeki 3 senede yatırımlarımızı hızlandırarak 4.5G lisansına ilişkin ödemeler dahil olmak üzere 13 milyar lira daha yatırım yapmayı hedefliyoruz."

 

Kaan Terzioğlu: “Her çeyrek artan performans ile tüm hedeflerimize ulaştık ”

 

Turkcell’i entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketi olarak konumlayacak organizasyonel dönüşümü tamamladıklarının altını çizen Terzioğlu, "Daha verimli bir bilanço yapısına geçmek amacıyla Ukrayna’daki iştirakimiz lifecell’deki hissedarlık oranımızı yüzde 100’e çıkarttık. İştiraklerimizin borçlarını yeniden yapılandırdık. Tüketici finansman şirketimizi kurduk ve aldığımız 3 yatırım yapılabilir seviyede kredi derecelendirme notu ile çok iyi koşullarla yaklaşık 2.9 milyar dolar fon temin ettik. Ayrıca, 4.5G ihalesinde en fazla sayıda frekansı alarak şebeke üstünlüğümüzü pekiştirdik" diye ekledi.