Enflasyondaki yükseliş bu hızla devam ettiği taktirde 6 aylık enflasyon yüzde 5 civarına yükselirse, memur ve emekliler 1 puan, yüzde 6’ya çıkarsa 2 puan enflasyon farkı almaya hak kazanacak.

 Hükümet bu yılın ikinci 6 ayında enflasyonun yüzde 3.36'da kalacağı tahminiyle Ocak 2018'de işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 3.36 oranında zam yapacağını hesaplamış, bu hesabı da daha yeni açıklanan 2018 yılı programına yazmıştı.

Programda, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 4'lük normal zam dışında enflasyon farkı ödenmeyeceği düşünülüyordu. Ancak ekim ayında tüketici enflasyonu yüzde 2.08 çıkınca yılın son 4 ayındaki enflasyon gerçekleşmesi 6 aylık tahmini bile aşarak yüzde 3.43'ye yükseldi

Bu yıl özellikle kurlardaki tırmanışın etkisiyle son iki ayda geçen yıldan daha düşük bir enflasyon beklenmiyor. Bununla birlikte önümüzdeki son iki ayda enflasyon geçen yılki oranlarda artsa dahi 6 aylık enflasyon yüzde 5.7'ye ulaşacak. Dolayısıyla işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı, enflasyon bundan sonra düşmediği sürece yüzde 5-6 aralığında gerçekleşecek.

Ekimde gerçekleşen yüksek enflasyon memur ve memur emeklileri için de yıl başında enflasyon farkı almalarını sağlayabilecek.Memur ve emeklilerine temmuz ayında yüzde 4 zam yapılmıştı.

Enflasyondaki yükseliş bu hızla devam ettiği taktirde 6 aylık enflasyon yüzde 5 civarına yükselirse, memur ve emekliler 1 puan, yüzde 6'ya çıkarsa 2 puan enflasyon farkı almaya hak kazanacak.

www.ulusalses.com