2018'de Memur emeklisine çifte ZAM kesinleşti..Ocak ayında hem yüzde 4 zam hem de enflasyon farkı olmak üzere çifte zam ödenecek..

Enflasyon toplu sözleşmede belirlenen oranı aşarsa memur ve emeklisine fark zammı veriliyor. İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 4 Aralık günü yaptığı açıklamaya göre; enflasyon Temmuz-Kasım dönemini kapsayan son 5 ayda yüzde 4.97 oldu. Bu ay (Aralık) enflasyon hiç artamasa dahi yasaya göre; memur emeklisine 2018 Ocak’ta en az yüzde 4.97 oranında zam alacak. 

YÜZDE 0.97 ENFLASYON FARKI OLUŞTU

Memur ve emeklisine Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 4 zam yapılmıştı. 4 Aralık günü açıklanan 5 aylık enflasyon bu zammı yüzde 0.97 aşınca bu oranda fark zammı ortaya çıktı.

Toplu sözleşmeye göre memur ve emeklisi 2018 Ocak’ta da yüzde 4 zam alacaktı. Yüzde 0.97, bu zamma eklenecek. Bir başka ifadeyle memur ve emeklisi de yüzde 4.97 zam almış olacak.

ZAMLI MAAŞ NE ZAMAN YATACAK ?

Memurların da zamlı aylıkları yetişirse 15 Ocak’ta hesaplarına yatırılacak. 1-5 Ocak’ta fark zamları yetişmeyen memur emeklisine ise ay sonuna kadar ara ödeme yapılacak.


ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN