AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz Darbe girişimi esnasında ve sonrasında ülke bütünlüğünü korumak ve kollamak adına can siperane görev yapan Emniyet mensuplarına verilecek olan ikramiyenin ne zaman dağıtılacağını açıkladı.

Beyaz Tv'de yayınlanan " Son Söz "  programında bu konuyu değerlendiren Şamil Tayyar, "Bu ay sonuna doğru komisyondan geçeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki ay zaten yıl sonu. Büyük bir rakam oluşturan bu ikramiyenin biranda ödenmesi güçtü. Hesap kitap yapılıp tarihi açıklanacaktır. Yeni yılın ilk ayında, Ocak ayı içerisinde ikramiyeler ödenmeye başlar diye düşünüyorum" dedi.

81 İlde görevli 261 bin polise Taltif ödemesi yolda !

Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY'nin kanlı darbe girişiminin bastırılmasında büyük katkıları bulunan ve emniyet teşkilatı personeline ikramiye müjdesi verilmişti.

Polislere 16 ile 24 maaş arasında taltif ödemesi yapılacak !

Bu müjde çerçevesinde 261 bin polise 16 ile 24 maaş arasında taltif ödemesi yapılması karara bağlanmıştı. Bu karar neticesinde 81 vilayette görev yapan 261 bin polise taltif maaşı üzerinden hesaplanan taltif ikramiyeleri, rütbelere göre 132 TL ile 392 TL arasında olacak.

Ak Partili vekil Şamil Tayyar, "İçişleri Bakanlığı tarafından teröristlerin yakalanması ile ilgili de ödül yönetmeliği var. Bu yönetmelikte operasyona katılan emniyet güçleri, ödülden muaf tutuluyordu. Bu yönetmelikte de değişiklik yapılmalı ve emniyet güçleri, bu ödüllenden de yararlanmalı. Bununla ilgili de çalışma var. Bu da hallolacak" yorumu yaptı. 

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN