İZMİR () - İZMİR'deki BMC'nin kentten taşınacağı haberleri üzerine açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, fabrikanın kentten taşınmayacağını aksine yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini açıkladı.
Sakarya'nın Karasu Belediyesi'ni bir süre önce ziyaret eden BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın, BMC Otomotiv ve Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ilçede savunma sanayine yönelik yatırım yapacağını söylemesi üzerine, İzmir Pınarbaşı'ndaki BMC'nin buraya taşınacağı iddiaları bir süredir İzmir kamuoyunu meşgul etti. Kentteki oda başkanları, BMC'nin taşınmasının engellenmesi için açıklamalar yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım bu konuda yazılı açıklama yaparak BMC'nin taşınmayacağını duyurdu. 2014 yılında el değiştiren BMC'nin son 1,5 yılda yaptığı atılıma da dikkat çeken Yıldırım, BMC yetkililerinden aldığı bilgileri paylaştığını belirterek şunları söyledi,
“BMC İzmir Pınarbaşı tesislerinde önemli yatırımlar yapmayı sürdürüyor. Üretim hatlarını, ekipmanlarını, teknolojilerini, tüm yazılım ve donanımını yeniliyor. 2017 sonuna kadar Pınarbaşı tesislerine 200 milyon TL'yi aşan bir yatırım öngörülüyor. Bunun yanı sıra; 2017 yılı başında piyasaya çıkması planlanan yeni Kamyon ve Otobüs ailelerinin de tüm mühendislik ve geliştirme faaliyetleri yine Pınarbaşı tesislerinde hızla devam ediyor. BMC'nin İzmir Pınarbaşı tesislerinden ayrılmak niyeti yoktur. Tam tersine, çalışanları ve yan sanayi firmaları ile kenetlenmiş bir şekilde bu tesislerde yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye'yi Uluslararası alanda temsil edebilecek güce sahip bir firmanın farklı bölgelerde yapacağı yatırımların 'BMC İzmir'den taşınıyor, İzmir yoksullaştırılacak' şeklinde kamuoyuna sunulması son derece artniyetli bir yaklaşımdır. BMC İzmir Pınarbaşı tesisleri her zaman bu şirketin en önemli üretim merkezlerinden birisi olarak kalmaya devam edecektir. Firmanın Sakarya Karasu arazi projesi, kesinlikle İzmir'den taşınma projesi değildir. Bu proje, BMC için ilave bir tesis ile büyüme ve genişleme projesidir. İzmir'e katma değer sağlayan hiçbir yatırımın buradan gitmesine meydan vermeyiz. Aksine yapılacak yeni yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. İzmir'e verdiğimiz sözün hep arkasındayız."

FOTOĞRAFLI