Emekliyi sevindirecek yeni yasal düzenlemeler masada...3600 ek göstergeden intibak yasasına, ek ödeme artışından seyyanen zamma kadar birçok tasarı Meclis gündeminde..

Türkiye genelindeki yaklaşık 12.5 milyon emeklinin gelirini artıracak, mevcut şartları iyileştirecek yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam ediyor. Uzun süredir gündemde olan ve talepte bulunan birçok konu, Meclis’e sunulacak. Bu nedenle emekliler gözünü Meclis’e çevirdi ve kendileri adına olumlu kararların çıkmasını umutla bekliyor.

 EK ÖDEME ARTIŞI BEKLENİYOR

Emekliler, vergi iadesinin yerini alan, halen maaşlarının yüzde 4’ü, yüzde 5’i kadar olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını ifade ederek oranın en az yüzde 8’e çıkarılması beklentisini dile getiriyor.

3600 EK GÖSTERGE: Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle bu görevlerden emekli olmuş kişileri kapsaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi, çözüme kavuşturulması beklenen ilk tasarı. Eğer tasarı Meclis’te kabul edilirse, ek göstergenin yenilenmesiyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi artacak.

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan  ve Türkiye genelinde 43 şubesi ile faaliyet gösteren 150 bin polis emeklisini temsil eden Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) eski Basın Sözcüsü Halis Kahraman, her genel ve yerel seçim öncesi hükümetin polislere 3600 ek gösterge vaadinde bulunmasına ve  bu sözünü aylar geçmesine rağmen yerine getirmediğini belirterek, " Diğer tüm emekliler gibi polis emeklileri de büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde..Polis emeklilerine tahsil farkı gözetilmeksizin 3600 ek gösterge verilmesi halinde, aylık maaşlarında hizmet yılına göre, 550 lira ile 850 lira arasında artış olacak. Böylece  emekli polisler de bir nebze olsun ekonomik rahatlama olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'dan verdiği sözün gereğini mutlaka yapacağı umuduyla, müjdeli haber vermesini sabırsızlıkla bekliyoruz.." dedi

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN İNTİBAK BEKLENTİSİ: 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, intibak için yasa beklentisi içinde. Yaklaşık 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak için Anayasa Mahkemesi, Meclis’i adres göstermişti. Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşları yeniden ele alınacak ve 2000 yılı öncesi emeklilerinin maaşları eşitlenecek.

ULUSALSES.COM **ÖZEL HABER : MURAT AYDIN