Ak parti hükümeti, seçim öncesi 2000 yılı ve sonrasında emekli olan emeklilere İNTİBAK vaadinde bulundu ama vaadini çabuk unuttu..

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü intibak kararı için Anayasa Mahkemesi’nde. Eğer mahkeme intibak zammına ‘evet’ derse, milyonlarca emeklinin maaşında 50 ile 355 lira arasında değişen miktarlarda zam yolu açılacak. 


SSK ve Bağ- Kur emeklileri bir yandan 2018 Ocak zammını merakla beklerken, bir yandan da gözler intibak için Anayasa Mahkemesi'ne çevrilmiş durumda.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam yolunu açacak intibak için verilecek karar merakla bekleniyor. Anayasa Mahkemesi'nden eğer intibak kararı çıkarsa, milyonlarca kişinin maaşlarında düzeltme yapılacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN KARAR BEKLENİYOR


Anayasa Mahkemesi, önümüzdeki günlerde Avcı'nın yaptığı bireysel başvuruyu masaya yatıracak. Sonuç hem Avcı hem de 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar tarafından merakla bekleniyor.

Çünkü alınacak karar sadece Avcı'yı değil, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi ilgilendiriyor. Eğer mahkeme, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, emeklilere intibak zammı yolu açılacak.

MAHKEME KARARI TÜM EMEKLİLERİ KAPSAYACAK 


İntibak artışı için ayrı ayrı dava açmaya gerek olmayacak. İntibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. İlk intibakta 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya 50 ile 355 lira arasında artışlar yapılmıştı. Yeni intibakta da rakamlar bu seviyede olacak..


WWW.ulusalses.com-ÖZEL HABER-