Sosyal Güvenlik Uzmanı Şükrü Karaman, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in (ESK) 7 yılı aşkın süredir toplanmaması sonucu, İşçi, Memur ve Emeklinin mağdur edildiğini bildirdi.

Şükrü Karaman, "12 Eylül 2010'daki referandum ile anayasal kurum haline getirilen Ekonomik ve Sosyal Konsey'den (ESK) hâlâ bir ses yok." diyerek Konseyin toplanamamasından ötürü toplumun büyük kesimini çok yakından ilgilendiren sorunlar ele alınıp yeterince değerlendirilemediğini ifade etti..

Şükrü Karaman, Ekonomik ve Sosyal Konsey hakkında şu açıklamalarda bulundu :

"İşçi, memur, işveren, esnaf ve çiftçi örgütü temsilcilerinden oluşan ESK, yedi yılı aşkın süredir toplanamıyor. Neden toplanamadığı da sır.

Hükümetin 2017 yılı programında kıdem tazminatı fonunun kurulması, kamu personel yasasında değişiklik yapılması gibi işçi ve memuru yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler de yer alıyor. Yine kamuda çalışan taşeron işçilere hâlâ kadro verilmedi. Emekli, intibak yasasının çıkmasını bekliyor, çiftçi ve esnafın bir dizi sıkıntısı var. Kuşkusuz bu sorunların ele alınıp değerlendirileceği, hükümete öneriler üretileceği platform, Ekonomik ve Sosyal Konsey.

Anayasa değişikliği referandumuyla anayasal bir kurum haline getirilen ESK’nın bir yıl içinde yasası çıkarılacak, düzenli olarak toplanacaktı. Ne yazık ki ESK’ya ilişkin yasal bir düzenleme hâlâ yapılamadı.

Konsey hükümete öneriler sunacak hem de alınan kararların topluma sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlayacaktı. Kıdem tazminatı, kamu personel reform yasası gibi işçiyi, memuru çok ama çok yakından ilgilendiren düzenlemeler gündemdeyken toplanmayacak da ne zaman toplanacak ? "

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN