Maliye Bakanlığı, bugün açıklanan enflasyon verileri kapsamında kamu çalışanlarına Temmuz'da yüzde 2.92'lik ilave enflasyon farkı güncellemesi yapılacağını açıkladı.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "2017 yılı Temmuz ayından geçerli olmak üzere ise kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerinde yüzde 4 oranında genel zam öngörülmüştü. 2017 yılı ilk altı ayında enflasyon yüzde 5.89 gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 2.92 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde Temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 6.92 oranında artış yapılmıştır" denildi.

Açıklamada aynı oranların memur emeklilerinin aylıklarında da geçerli olacağı belirtildi.

Temmuz ayında memur emeklilerinin aylıklarında da enflasyon zammı dahil yüzde 6.92 artış yapıldığı belirtilen açıklamada, "Bu dönemde, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 5.89 artış sağlanmıştır. Söz konusu artışlarla birlikte 2017 yılının tamamında kamu görevlileri ile memur emeklilerinin maaş ve ücretlerinde kümülatif bazda yüzde 10.1, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ise kümülatif bazda yüzde 10.9 oranında maaş güncellemesi (zam )yapılmıştır.." denildi.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN