ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin zam teklifini 14 Ağustos'ta sunacağını açıklayarak, "Değerlendirmeler yapıldıktan sonra Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendika Heyeti'yle bir araya gelip, buralardaki raporlar doğrultusunda müzakerelerimizi 10-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceğiz.. Sonrasında da Kamu İşveren Heyeti olarak da 14 Ağustos'ta teklifimizi sunacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu başkanlığında, 2018-2019 Yıllarını Kapsayan 4'üncü Dönem Kamu Kesimi Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri'nin birinci oturumu Ankara'da yapıldı. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Sarıeroğlu, 21 günlük çalışma takviminin belirlendiğini söyledi.

Beklentileri karşılama gayreti içinde olacaklarını vurgulayan Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, "Bu kapsamdan 2 Ağustos Çarşamba gününden 10 Ağustos Perşembe gününe kadar hizmet kollarımıza ilişkin komisyonlarımızı oluşturduk. Onlar bir çalışma takvimi içerisinde çalışmalarını gerçekleştirecekler. Bu bağlamda büro, bankacılık, sigortacılık, eğitim, öğretim, bilim, sağlık ve sosyal hizmetler iş kolumuz yarın ve ertesi gün çalışmalarını gerçekleştirecekler.

Yerel yönetimler hizmetleri, ulaştırma hizmetleri, kültür ve sanat hizmetleri cuma günü çalışmasını gerçekleştirecek. Bayındır, inşaat ve köy hizmet kolumuz, basın, yayın, iletişim, enerji, sanayi ve madencilik hizmet kollarında da cumartesi günü çalışmalar gerçekleşecek.

Toplu sözleşme tekliflerimizin değerlendirmesi yapılacak. Bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra biz yine Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendika Heyeti'yle bir araya gelip, buralarda yapılan değerlendirme ve raporlar doğrultusunda müzakerelerimizi 10-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Sonrasında da Kamu İşveren Heyeti olarak da 14 Ağustos'ta teklifimizi sunacağız"
diye konuştu.  


www.ulusalses.com-Haber : Halis KAHRAMAN