OSMANİYE, () - DÜNYANIN en uzun açık hava resim sergisi rekoru, 60 bin 889 metre uzunluğunda ve 130 bin 289 resimden oluşan açık hava resim sergisi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde kırıldı. Dünya rekoru, Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekoru tescilledi.
Kadirli Kaymakamlığı, belediye ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Rekora Gidiyoruz' projesi kapsamında organize edilen rekor denemesi, Kadirli Öğretmenevi önündeki Kabasakal Parkı'nda yapıldı. Parktaki direkler arasına gerilen tellere 4 kıta, 13 ülke ve 323 okuldan 40 bin çocuğun yaptığı 130 bin 289 resim asıldı. Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, Ticaret Odası Başkanı Hasan Kastal, Rekor Danışmanı Aydın Türkgücü"nün de katıldığı rekor denemesinde halk oyunları gösterisi yapıldı. Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, yaptığı ölçümde resimlerin toplam 60 bin 889 metre uzunluğunda ve bunun da dünyanın en büyük açık hava resim sergisi olduğunu tescilledi.
Kaymakam Muhittin Pamuk, dünya rekoru kırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Hedeflenen proje kapsamında serbest teknik, serbest konu ve serbest ölçüdeki 0-18 yaş arası çocuk ve gençler tarafından yapılan 130 bin 289 resimle dünya rekoru Kadirli'de kırıldı" dedi.
Proje Koordinatörü Mustafa Önem ise projeye Türkiye, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İsveç, Avusturya, Senegal, Fransa, Belarus, Nijerya, KKTC ve Libya'dan 40 bin çocuk ve gencin resim gönderdiğini söyledi. Önem, "60 görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenlerinin yoğun çalışmalarıyla sergilemeye hazır hale getirilen resimlerin uzunluğunun 60 kilometreye ulaşmasıyla 'Dünya Çocuk Rekorları' kapsamında dünyanın en uzun açık hava resim sergisi rekorunu kırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI