İbrahim MAŞE - Mustafa İNSAN/MERSİN, () - TÜRKİYE ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze'ye insani yardım taşıyan ikinci gemi, Mersin'den yola çıktı. 137 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki Marshall Islands bayraklı 'Eclips Majuro' adlı geminin taşıdığı 2 bin 500 ton insani yardım, çocuklar için okul çantası ile kırtasiye seti, 300 bin giysi ve 1000 bisikletin, Kurban Bayramı'ndan önce Gazzelilere ulaştırılacağı belirtildi.
Mersin Limanı'nın 12'nci rıhtımında düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ve daire amirleri katıldı. Törende konuşan Özdemir Çakacak, bayramların önemli ve müstesna günler olduğunu ifade ederek, "Bu Kurban Bayramı'nda yardımlaşmanın, insanı sevindirmenin hazzını yaşıyoruz. Gönül coğrafyamızdaki insanlar zorda kaldığı zaman elimizi, kapımızı ve gönlümüzü açıyoruz. Gönderdiğimiz yardımları Filistinli kardeşlerimizin bayram öncesi eline geçip kullanacak olmalarından dolayı mutluyuz. Çocukların, kadınların ve herkesin ihtiyacını bir nebze ihtiyacını karşılaması yanında onlara olan yakınlığımızın bir göstergesidir" diye konuştu.
Mehmet Halis Bilden ise, Gazze'ye ilk insani yardım taşıyan Lady Leyla'nın Aşdod Limanı'na 36 saatte ulaştığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu sefer Gazze'nin içine kadar götüreceğiz yardımları. Kızılay, teslim alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Geçen sefer yardım gıda ağırlıklıydı. Bu sefer okul sezonu olduğu için 100 bin çanta ve eğitim sezonuna yetecek kadar defter silgi ve benzeri ürün, 350 bin civarında farklı giyim ürünleri, gıda malzemeleri, bin tane Türk bayrak logolu bisiklet ve bebek bezi var. Gemimizin yolu açık olsun. İkinci geminin Müslüman dünya ülkelerine örnek olmasını diliyorum. İnşallah dünyanın farklı yerlerinde, bu tür törenlerle Gazzeli kardeşlerimize artık ambargo uygulanmadan gemilerin gitmesini ümit ediyorum."
Gazze'ye gidecek ikinci gemideki yardımlar, Kurban Bayramı öncesi ulaşmış olacak. Ramazan Bayramı öncesi de Lady Leyla isimli gemiyle 11 bin ton insani yardım, giysi ve oyuncak Gazze'ye gönderilerek Gazzelilerin yüzü güldürülmüştü.

FOTOĞRAFLI