İbrahim MAŞE/MERSİN, ()-MERSİN'de Suriyeli Hekimler Derneği çatısı altında kurulan poliklinikte yardıma muhtaç Suriyelilere ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor.
167 bini kayıt altında toplam 320 bini aşkın Suriyelinin yaşadığı kentte, Suriyeliler tarafından okul ve iş yerlerinin ardından ilk poliklinik de açıldı. Merkez Akdeniz İlçesi Kiremithane Mahallesi'nde kurulan dernek çatısı altındaki merkezde 15 Suriyeli doktor, dermatoloji, kulak burun boğaz, kadın doğum, dahiliye, genel cerrahi, ortopedi, çocuk hastalıkları ve sinir hastalıkları gibi birçok branşta şifa dağıtıyor. Suriyeli Hekimler Derneği adına bir poliklinik açtıklarını ifade eden Poliklinik Müdürü Dr.Joseph Mansourati, Sağlık Müdürlüğü'nün izni ile parası olmayan Suriyelilere ücretsiz hizmet verdiklerini, isteyenlerin ise bağış yapabildiğini söyledi. Amaçlarının sağlık bakımından Suriyelilere yardım etmek olduğunu belirten Mansourati, "Çünkü Türkçe bilmiyorlar ve Türk hekimlere gittiklerinde dertlerini rahatça anlatamıyorlar. Suriyeli doktorlara ise dertlerini ve hastalıklarını anlatabilirler. Bu yüzden yardım ediyoruz Suriyeli vatandaşlara. Steril ortamlarda yaşamadıkları için daha çok enfeksiyon hastalıkları ve stresli oldukları için strese bağlı hastalıklar, gelen şikayetler arasında ilk sıralardadır" dedi.
DEVLET HASTANESİNDE SURİYELİLERE ÜCRETSİZ AMELİYAT
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1979 yılında mezunu olduğunu kaydeden Mansourati, "Genelde yaşlılar ve çocukları tedavi ediyoruz. Saat 10.00'dan 17.00'ye kadar hizmet veriyoruz. Kanserli hastalar da bize sıklıkla başvuruyor. Ameliyat gerektiren durumlarda, Allah'a şükür devlet hastanesi ücretsiz şekilde ameliyat ediyor. Keşke ülkemizde sağlık hizmeti verebilsek. Savaş inşallah bitecek ve biter bitmez memleketimize döneceğiz. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Türklerin bize yaklaşımı çok iyi. Memleketimize çok hasret kaldık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI