Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, () – GAZİANTEP'te, Türk Eğitim-Sen üyeleri öğretmenlerin 3 bin olan ek göstergelerinin 3 bin 600’e yükseltilmesini isteyen dilekçelerini toplu halde Başbakanlığa yolladı.
Öğleden sonra kent merkezindeki PTT şubesi önünde toplanan sendika üyeleri, ek göstergelerinin yükseltilmesini istedi. Sendikanın şubesi başkanı Bekir Avan, öğretmenlerin emeklilik keseneklerinin 3 bin ek gösterge üzerinden hesaplandığını hatırlattı. Ek göstergelerin 3 bin 600’e çıkarılmasının öğretmenlere emeklilikte büyük katkı sağlayacağını ve bunu talep ettiklerini anlatan Avan, şöyle dedi:
"3 bin 600 ile 3 bin ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi bir emekli maaş farkı bulunmaktadır. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan bir öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür."
Avan, öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmenin emekli olacağını ve genç öğretmenlerin atamasının da daha kolay olacağını kaydetti.
Öğretmenler, açıklamalarının ardından yanlarında getirdikleri dilekçeleri PTT şubesine girerek Başbakanlığa gönderdi.

FOTOĞRAFLI