İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN Batıkent Ortaokulu'nda 'Göçmen Kuşlar' adı altında düzenlenen proje kapsamında Türk ve Suriyeli öğrencilerin katıldığı 'Yakan top' turnuvası yapıldı.
Turnuva için okullardan 5 Suriyeli ve 5 Türk öğrencinin katılımıyla 10 kişilik birer takım oluşturuldu. Türk ve Suriyeli öğrencilerin adaptasyon sorununu çözmek ve kaynaştırmayı hedefleyen projede öğrenciler, oyun oynayarak birbirlerini tanıdı. Amaçlarının göçmen öğrenci entegrasyonunu sağlamak olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Ayşe Şimşek Kutlu, "Hem bizim okulda, hem de Yenişehir ilçesinde bulunan çevre okullarda çok sayıda Suriyeli öğrencimiz var. Çocuklar yabancılık çekiyorlar okullara alışmakta. Türkçe dil eğitim kurslarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Genel amaç Türk öğrencilerle uyum sağlamaları. Entegrasyon programı kapsamında yakan top turnuvası düzenledik. Oyun oynayarak birlik olmalarını istedik" diye konuştu.
5 okulun katıldığı turnuvanın birincisi ise rakiplerini tek tek eleyen Batıkent Ortaokulu öğrencileri oldu. Turnuva sonunda Türk ve Suriyeli öğrencilerin ödülü, okul bahçesinde düzenlenen törenle Yenişehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bakkal tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI