BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'de her şey yolundadır. Yatırımlarımıza devam edelim. Aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz Türkiye'de yeni yatırımların sanayi üretiminin daha da hızlandığı bir döneme gireceğiz" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde düzenlenen Kale Grubu 59. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı etkinliklerine katıldı. Törende Bakan Özlü'nün yanı sıra eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, STK temsilcileri, iş adamları ve Kale Seramik fabrikası çalışanları yer aldı.
'85 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPMAYI HEDEFLİYORUZ'
Törenin açılış konuşmasını yapan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ülke olarak olağanüstü günlerden geçildiğini belirtip, "15 Temmuz gecesi ülkemiz çok önemli bir badire atlattı. Şerefli ordumuzun içine sızan bir grup ülkenin seçilmiş yönetimine, esasen millete karşı bir teşebbüste bulunma cüretini gösterdi. Ülkece atlattığımız bu badireden sonra demokrasiye her zamankinden daha güçlü sahip çıkmalıyız. Artık yaraları sarma, bütünleşme zamanıdır. Ülkemiz için üzerimize düşen görevi itidalli bir şekilde yapma zamanıdır. Biz de Kale Grubu olarak yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. 2021 yılına kadar toplamda 85 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz" dedi.
YABANCI YATIRIMCILARA TÜRKİYE'YE 'YATIRIM YAPIN' ÇAĞRISI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinin çok önemli olduğunu vurgulayıp, "O meşhur gecede hem demokrasinin hem de ekonominin çok zor bir sınavdan geçti" dedi. Bakan Özlü şunları söyledi:
"Demokrasimiz ve ekonomimiz birçok ülkenin geçer not dahi alamayacağı bu sınavdan tam not aldı. Bu millet tankın önüne yatarak, darbeye karşı olarak demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu ispat etti. Ekonomimizde çok başarılı bir sınavdan geçti. Buradan sanayicilere, yerli ve yabancı yatırımcılara seslenmek istiyorum. Türkiye'de her şey yolundadır. Her şey normaldir. Yatırımlarımıza devam edelim. Aldığımız kararları asla ertelemeyelim. Göreceksiniz Türkiye'de yeni yatırımların sanayi üretiminin daha da hızlandığı bir döneme gireceğiz. Özellikle iş dünyamızdan rica ediyorum. Yabancı dostlarınıza, yabancı ortaklarınıza gerçek Türkiye'nin Batı'da aksettirilmeye çalışılan Türkiye gibi olmadığını lütfen anlatın. Bizde bunu yapacağız. Ve inanıyorum ki yanlış ön yargıları hep birlikte kıracağız. Demokrasimizi ve ekonomimizi birlikte güçlendirerek ülkemizdeki yatırımları, üretimi, refahı ve istihdamı arttıracağız."
145 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Konuşmaların ardından protokol tarafından Kale Grubu bayileri, tedarikçileri ile Kale Seramik fabrikalarında 5 yıl ve daha uzun süre çalışanlara plaketleri verildi. Konferans salonundaki törenin ardından 23 milyon TL'lik sinterflex ikinci fabrikasının temel atma töreni, 22 milyon TL'lik duvar karosu fabrikaları püskürtmeleri kurutucu tesisi ile 100 milyon TL'lik yatırım yapılan granit tesisinin açılışları gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bakan Özlü, ilçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI