TÜRKİYE'nin en büyük traktörü Adana'da açılan Tarım Fuarı'nda 328 bin dolara, Türk parası karşılığı 970 bin liraya satışa çıktı.
Tarlada tohum ekip, aynı anda gübrede atabilen Case marka Magnum 380 CVX model aracın, 5 traktörün işini yapabildiğini belirten Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, özellikle büyük çiftçilere satış yaptıklarını söyledi. Dev traktörün ürettiği gücü, tekerleklerine ulaştırma konusunda büyük performansı olduğunu belirten Özdemir, "Bu traktörün amacı işletmelerin operasyonel verimliliğini artırmak. Dev traktörümüz, 90 beygir gücündeki 5 traktörün işini yapabiliyor. Büyük arazi işi yapanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz" dedi. Türk üreticilerin tavsiye ve istekleri sonucu dev traktörün geliştirildiğini belirten Özdemir şöyle konuştu:
"Dev traktörümüz, 12 ileri 12 geri transmisyon sistemi içeriyor. Aynı anda kombine tarımsal aktivite sağlıyor. Yani traktörün üzerine 4'e kadar ekipman takarak bir kaç işlemde yapacağınız ekim ve gübreleme işlemlerini 1 defada yapma imkanı var. Önüne ve arkasına ekipman takılabiliyor, böylelikle büyük bir operasyonel imkan sağlıyor. Hassas tarım yapabiliyorsunuz. Uydu destekli alt yapı var. Hassas tekniklerle kaç santime ekim yapmak istiyorsanız bunu siz belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca hasat tekniklerinde ürün haritalama yöntemi ve otomatik dümen yöntemine imkan sağlıyor."

FOTOĞRAFLI