AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde geçen ayın son günlerinden itibaren ürün alınmaya başlanan papaz erik, fiyatı ve verimli rekoltesiyle çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı.
İncirliova'nın Sandıklı Mahallesi'nde uzun yıllardan beri üretimi yapılan papaz erik, bu yıl şimdiden çiftçiyi sevindirdi. Yaklaşık 450 ailenin geçiminin büyük bir kısmını sağladığı erik, geçen ayın son günlerinden itibaren ürün vermeye başladı. Toptan kilosu 8-10 lira arasında satılan erikten bu sezon bölgede 2 bin ton rekolte beklendiği belirtildi.
MARKETLERE GÖNDERİLİYOR
Üreticiliğin yanı sıra tüccarlık da yapan uğraşan Bayram Büyüten, "Bu yıl geçen yıla oranla erik 20 gün önce piyasaya çıktı. Geçen yıl hava şartları nedeniyle ürünlerimizi dolu vurdu. Bu nedenle geç çıkmıştı. Bu yıl ise havaların iyi gitmesiyle erken toplamaya başladık. Papaz erik bu bölgenin en iyi ürünüdür. Şu an topladığımız ürünümüzü toptan olarak 8 ila 10 TL arasında fiyatlarla İstanbul'daki büyük marketlere gönderiyoruz. Talep şu an çok iyi gidiyor. Geçen yıl 1000 ton bir ürün elde ettik. Bu yıl ise bu rakamın yüzde yüz artacağını bekliyor, 2 bin tonun üzerinde erik elde etmeyi umuyoruz. Bizim bölgemizde yaklaşık 450 aile erik üretiyor, geçiminin büyük bir kısmını bu üründen sağlıyor" dedi.
İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, ürünün erken çıkmasının çiftçiyi memnun ettiğini, toptan kilosu 8 ila 10 lira olan fiyatın da iyi olduğunu ifade etti.
Öte yandan Kaykı, markette ürünün 15 ila 20 lira arasında satıldığına dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI