Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, ()-ADANA'nın merkez Sarıçam İlçesi'nde yapılan sondaj çalışmasında doğalgaz bulundu. Gaz, rezerv ve kimyasal özelliklerinin saptanması için sürekli olarak yakılıyor.
İncirlik Mahallesi'ndeki bir tarladan yükselen alevleri fark eden vatandaşlar, polis ve itfaiyeye ihbarda bulundu. İncirlik Hava Üssü'nün de bulunduğu bölgede polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne giden doğalgaz boru hattında yangın çıkma ihtimaline karşı da önlem alınırken, yangının o bölgedeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yürüttüğü sondaj çalışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. 3 gündür sondaj yapılan bölgeden alevlerin yükseldiği ve bunun görevliler tarafından kontrollü olarak yürütüldüğü belirlendi.
Sondaj çalışması yapılan alanda bulunan görevliler, 1 yıldır yürüttükleri çalışma sonucu doğalgaza ulaştıklarını söyledi. Gazın kimyasal özellikleri ve rezerv durumunu saptamak için 3 gündür yaktıklarını anlatan görevli, hazırlayacakları raporu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na ileteceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI