Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle yaşanan krizin fırsata çevrilebileceğini, ekonomide yapısal reformlar gerçekleştirilip bürokratik engellerin kaldırılabileceğini söyledi.
Darbe girişimi sonrasında dövizdeki yükselişin çok sınırlı olup, ardından eski haline döndüğünü aktaran ATO Başkanı Atila Menevşe, "Milletimiz elindeki dövizleri bozdurup yardımcı oldu. Hükümet halkla iş dünyası ile bütünleşerek tedbirler aldı. Ekonomide büyük bir zafiyet olabilirdi, çok şükür bu tedbirlerle olmadı, yumuşak bir geçiş oldu" dedi.
Dışarıda Türkiye ile ilgili iyi olmayan algılar bulunduğunu anlatan Atila Menevşe, şöyle devam etti:
"Bu algıları silmemiz gerek. Dışarıya karşı istihdam ve üretimin sürdüğü mesajını veriyoruz. Bu algıyı yıkıp ekonomiyi düze çıkaracağız. Her problem bir fırsat da yaratabilir. Hükümetimizin aldığı siyasi ve idari bir takım reformist kararlar var. Bunu fırsat bilip, bir süredir konuştuğumuz ekonomik anlamda yapısal reformlar yapılabilir. Bürokratik engellerin ortadan kaldırılması lazım. Ekonominin önünü tıkayan, gelişmesini engelleyen bürokratik engeller kolaylaştırılabilir. Kredi çalışmaları yapılabilir. Yatırım için daha çok teşvik getirilebilir. Bu teşviklerin ekonomiyi geliştirecek, değer katacak şekle bürünmesi lazım. Teknolojisi yüksek ürünlere yönelinmesi lazım. Türkiye'nin ekonomisinin yeniden dizayn edilmesi lazım. Bu kriz fırsata çevrilebilir, bunu bekliyoruz iş alemi olarak."
YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Yatırımcıların moralini bozmayıp daha güçlü olması gerektiğini kaydeden Menevşe, şunları kaydetti:
"Dik durarak, yatırımların sürdüğünü herkese göstermeliyiz. Bu süreçte sıkıntıya düşen firmalarımız var. Banka kredilerinin geri ödenmesi noktasında yatırımcıların sıkıştırıldığı noktasında duyumlar alıyoruz. Bu doğru değil, herkesin fedakarlık içinde çalışması lazım bu dönemi atlatmak için. Herkes sabırla görevlerini dikkatlice yapmalı. Ekonominin sürdüğünü, çarkların döndüğünü hissetmeli ve hissettirmeliyiz. Yabancı yatırımcılar için ülkemiz ve bölgemizin avantajlı olduğunu yineliyoruz. Burası yatırım için çok uygun. Yatırımcılara bu yönde çağrı yapıyoruz."

FOTOĞRAFLI