Ergün AYAZ- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - ESAS Gayrimenkul'un İzmit'teki yeni alışveriş merkezi 41 Burda AVM törenle kapılarını açtı. 150 milyon dolara mal olan 41 Burda AVM Kocaeli'nin en büyük AVM'si oldu. Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı açılışta Mustafa Koç'un ölümünün üzüntüsünü yaşarken, "Mustafa ağabeyimizi yitirdik. Allah rahmet eylesin. Bütün laflar boş" dedi.
İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan 41 Burda AVM'nin açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ali Sabancı ve annesi Hayırlı Sabancı, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ile çok sayıda davetli katıldı. Modern mimarisiyle kentin yeni cazibe merkezi olması planlanan, içerisinde eğlence alanları, sinema salonları, kafeler ve mağazalar olmak üzere 200 dükkanın bulunduğu 41 Burda AVM Kocaeli'nin en büyük alışveriş merkezi oldu. 150 milyon dolara mal olan 41 Burda AVM 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Mustafa Koç'u anarak konuşmasına başladı. Kamışlı, şöyle dedi:
"Mustafa Koç'u kaybettik. Türkiye'nin başı sağolsun. 41 Burda AVM 107 bin metrekare toplam alan ve 200 mağazayla hizmet verecek. 35 kafe ve restoran, 10 sinema salonu ve mağazalarla Kocaeli'nin yeni yaşam alanı olacak ve 2 bin 500 kişilik istihdam yaratacak."
Mustafa Koç'un ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Böyle yatırımlar iş ve aş sağlayan ekmek kapısı olan güven veren yatırımlardır. Esas Holding'e esaslı bir iş yaptığı için teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel bir yatırıma 41 kere maşallah diyoruz" diye konuştu.
ALİ SABANCI'NIN ÜZÜNTÜSÜ
Açılış sırasında Mustafa Koç'un ölümünü öğrenen Ali Sabancı gazetecilerin sorusu üzerine, "Öncelikle biz burada birşey açtık ama Mustafa ağabeyimizi yitirdik. Allah rahmet eylesin. Bütün laflar boş. Hepimize örnek olmaya devam edecek. Burada onun yaptığı işlerin yanında yemekte tuz bile olmayacak iş yapmaya çalıştık. Allah'ın izniyle burada 2 bin 500 kişi çalışacak. Kocaeli'ne hayırlı olsun" dedi. Açılış ardından Anadolu Ateşi'nin dans gösterisi ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLI