Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının üzerini örtmek için uydurulan ‘paralel' yaftası, köşeye sıkışanın can simidi oldu. Alkollü sürücüyü durduran polisten AYM başkanına, kırmızı kart gösteren hakemden kongre isteyen muhaliflere kadar birçok insan ‘paralel' ilan edildi.

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya atılan ‘paralel' iftiraları iyice komik bir hal almaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Partililerin ağzından düşürmediği ‘paralel' safsatası başı sıkışan herkesin imdadına yetişiyor.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Başkanı Zühtü Arslan ve bazı üyeler ve Trabzonspor'a 4 kırmızı kart gösteren hakem de paralel safsatasından nasibini aldı. Adana'da düzenlenen bir toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Böyle giderse her kul paralel olmayı bir gün tadacak. ” dedi.

İşte son bir haftadaki gelişmeler:

Yandaş basın, AYM'yi paralel ilan Etti

AYM Başkanı Zühtü Arslan ve bazı üyeler, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hak ihlali kararı verdikleri için önce yandaş basın tarafından hedef gösterildi. Daha sonra Arslan'ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmasına ve Polis Akademisi'nde ders verdiğine dikkat çeken yandaş medya, AYM Başkanı'nı ‘paralel' ilan etti.

Muhalif MHP'liler de nasibini aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti içi muhalefeti de ‘paralele' bağladı. Etik Haber internet sitesine konuşan Bahçeli'nin, yıllarını ülkücü harekete vermiş Meral Akşener, Sinan Ogan ve Koray Aydın gibi başkan adaylarını paralel olarak suçlaması dikkat çekti.. 

Alkollü sürücüden polise aynı yafta

Konya'da, kaza yaptıktan sonra polisten kaçan üç alkollü şahıs gözaltına alınınca polisleri ‘paralel' ilan etti. Şahıslar, yakalanınca önce alkol muayenesini kabul etmedi. Ardından şüphelilerden biri polisleri paralel olmakla itham ederek, “Ben başkanımı (AK Partili) aradım, ben Taşkentliyim. ‘O arkadaşlarla (polis) görüş, Konya'ya nereden görevden atandığı, paralelci mi değil mi' (başkan telefonda şüpheliye bunları söylemiş) yemin ederim söylediği tek kelime bu ‘taksiye bin git' dedi.” diye konuştu.

Sen misin kursta görev istemeyen..!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, dershanelerin kapatılmasının ardından MEB tarafından başlatılan destekleme ve yetiştirme kurslarında görev almak istemeyen öğretmenler ‘paralel' olmakla suçlandı. Nazilli Milli Eğitim Müdürü, kurslarda görev almak istemeyen öğretmene “Senin paralel yapıyla bir ilgin mi var?” diye sorarken öğretmenin Eğitim-Sen'e üye olduğu anlaşıldı.

Trabzon'a 4 kırmızı kart gösteren hakem bile hedefte

Trabzonspor'un, Galatasaray'a 2-1 yenildiği maçta, hakem Deniz Ateş Bitnel'in Bordo-Mavili futbolculara gösterdiği 4 kırmızı kart için yönetici Gökhan Saral da paralel safsatasına sarıldı. Twitter hesabından açıklama yapan Saral, “Türk futbolundaki paralelciler deşifre edilebildi mi? G.Saray maçında Trabzonspor'a yapılanlar, şampiyonluğu çalınmış bir camiayı sokağa dökmek isteyen bir yapının işi olamaz mı? ” mesajlarını paylaştı.