Vatandaşlar, internetten yapacakları başvuruyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ni ziyaret edebilecek.

Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ziyaret için başvurularını, Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yer alan "Saray Ziyareti Başvurusu (http://ziyaret.tccb.gov.tr/)" linki aracılığı ile gerçekleştirebilecek.

Sadece internet üzerinden yapılacak başvurular, TC Kimlik No ve iletişim bilgileri girilmek suretiyle yapılacak.

Başvurunun ardından vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına ve başvuruların yoğunluğuna göre belirli seçenekler sunulacak ve başvuru sahiplerine kesin teyit için son bildirim, telefon üzerinden Halkla İlişkiler Başkanlığı'nca yapılacak.

Ziyaretlerin cuma günleri, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde gerçekleşmesi planlanırken, her bir grubun yaklaşık 40 kişiden oluşması, ziyaretin rehber eşliğinde ortalama 90 dakika sürmesi öngörülüyor.

Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyareti kapsamında sırasıyla idari binalar, Külliye bahçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamının da bulunduğu ana binanın zemin katı ve halihazırda halkın kullanımına açık olarak hizmet veren Beştepe Millet Camisi'ni gezebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, gruplar halinde gerçekleşen kabuller ve resepsiyonlar vesilesiyle de halen vatandaşlar tarafından ziyaret edilebiliyor.