Tolga Özbek / Toulouse, 23 Mart () - Şüpheli bir bagaj nedeniyle kapatılan ve bomba araması yapılan Toulouse Havalimanı’nda güvenlik kontrolleri tamamlandı. Yetkililer havalimanının açıldığını ve yolcuların terminale alınmaya başlandığını bildirdi.

Uçak üreticisi Airbus’ın da ana üssü olan Toulouse Blagnac Havalimanı’nda yerel saatle 05.45’te sahipsiz bir çanta bulundu. Bu gelişmeler üzerine bomba imha uzmanları terminal binasına geldi. Terminal binasındaki tüm yolcu ve çalışanlar dışarıya çıkartılarak arama başlatıldı. Fransız polisi ve askeri birlikler havalimanı çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Toulouse Blagnac Havalimanı yetkililerinin Türkiye saati ile 09.50’de yaptığı açıklamada, şüpheli çantanın kontrol edildiği belirtilerek “Havalimanı yeniden açıldı. Kısa süre içinde uçuşlar yeniden başlayacak” denildi.

THY’nin de bugün Toulouse seferi var

Türk Hava Yolları’nın bugünkü Toulouse uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.35’te havalanacak. TK1805 sefer sayılı uçuşta herhangi bir rötar bulunmuyor. THY uçağının yerel saatle 13.10’da Toulouse’a inmesi bekleniyor.