Yakalama kararı bulunan emniyet amiri C.C. kendi isteği ile ifade vermek üzere geldiği Erzurum Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine konurken, 2 polis memuru ise aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin isimlerinin de geçtiği kız çocuğuna cinsel istismar soruşturmasının usulsüz kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 3 sanık hakkında daha tutuklama kararı verildi.

2007 yılından bu yana devam eden soruşturmada mahkemenin yurt dışı yasağı koyarak serbest bıraktığı biri emniyet amiri ile iki polis memuru hakkında Cumhuriyet Savcısı'nın "kuvvetli suç şüphesi var" diye karara itiraz ettiği öğrenildi.

Nöbetçi mahkemece serbest bırakılan 3 sanık hakkında tutuklama kararı verdi. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan emniyet amiri C.C., kendi isteği ile ifade vermek üzere geldiği Erzurum Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine kondu. Operasyonda tutuklananların sayısı 7'ye yükselirken 5 kişi hakkında ise yurt dışı yasağı konularak tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞININ KAPSAMLI OPERASYONU

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, düzenlenen operasyon sonrası 18 Ocak 2016 günü yaptığı yazılı açıklamada, "Daha önce de kamuoyuna yansıdığı üzere; Mağdure S.Ö.'nün 2007 yılında muhtelif şahıslar tarafından cinsel istismara uğradığı, bu şahısların arasında FETÖ/PDY terör örgütünün lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen'in kardeşi S.G. ile bu şahsın oğlunun da bulunduğu, yürütülen soruşturma sonucunda kamu görevlilerinin sahte evraklar tanzim ederek ve görevlerini kötüye kullanarak ilgililer hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesine neden oldukları, bu şekilde soruşturmaların usulsüzce kapatıldığı, ayrıca adli makamlara intikali sürecinde S.G. ve oğlunun aleyhine olabilecek delillerin oraya konulmasına vesile olan bazı kamu görevlilerinin bu süre zarfında usulsüzce dinlendikleri iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'Haberleşmenin Gizliliğini İhlal', 'Kişisel Verilerin Kaydedilmesi', 'Kamu Görevlisinin Resmi Evrakta Sahteciliği', 'Suç Uydurma' ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçları ile ilgili olarak soruşturmaya başlanılmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde toplam 18 şüpheli içerisinden elde edilen delil duruma göre Ankara, İstanbul, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop illerinde bulunan toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Konu hakkındaki soruşturmaya devam edilmektedir" ifadelerine yer verilmişti.

TUTUKLU EMNİYET MÜDÜRÜ VE POLİS MEMURU SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bartın, Eskişehir, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Van ve Sinop'ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen sanıklardan emniyet müdürleri A.G ve M.Ö ile polis memuru İ.N, "Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve görevi ihmal" suçlarından tutuklanarak ceza evine konmuştu.

Mahkemenin yurt dışı yasağı koyarak serbest bıraktığı biri emniyet amiri ile iki polis memuru hakkında Cumhuriyet Savcısı'nın "kuvvetli suç şüphesi var" itirazı üzerine nöbetçi mahkemece tutuklama kararı verdi. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan emniyet amiri C.C. ise kendi isteği ile ifade vermek üzere geldiği Erzurum Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine kondu. Operasyonda tutuklananların sayısı 7'ye yükselirken 5 kişi hakkında ise yurt dışı yasağı konularak tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Tutuklu sanıklar, 'Haberleşmenin Gizliliğini İhlal', 'Kişisel Verilerin Kaydedilmesi', 'Kamu Görevlisinin Resmi Evrakta Sahteciliği', 'Suç Uydurma' ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' iddiası ile önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.