(ULUSALSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN)--Polis olabilmek için Polis Meslek Yüksek Okullarında 2 yıl eğitim aldıktan sonra yapılan 45 saniyelik mülakat sonucu " başarısız  " oldukları gerekçesiyle, atanamayan 2 bini aşkın polis adayı Meclisteki vekillere birer mektup göndererek, yeniden sınav yapılarak, atamalarının yapılmasını istediler.


Atanamayan polis adaylarının vekillere ilettiği mektup da şu ifadeler yer aldı :


"Merhaba, Sayın vekilim,

Öncelikle ülkemizin son günlerde yaşadığı çok elim ve vahim olaylardan dolayı yaşadığımız üzüntüleri ve bunun karşısında sizlerin daima yanınızda olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum.Lütfen yazımın tamamını okuyunuz:

Şu an itibariyle ; yaklaşık olarak sayısı ikibini (2000) aşkın polisimiz görevine başlatılmamış olup şu an çoğu işsizlik içerisinde gündelik,hamallık,inşaat ameleliği gibi işlerde çalışmaktadır.Bu kişiler tam 2 yıl boyunca yatılı olarak silah,bomba,terör,yakın savunma gibi eğitimler almış kişilerdir ve ülkemizin şu zor günlerinde canları pahasına da olsa görev beklemektedirler..

Şu çok açıktır ki ; vatan hainlerinin ve dış mihrakların ülkemize var güçleriyle hain saldırılarını gerçekleştirdikleri şu günlerde güvenlik zafiyetlerinden çok güvenlik eksikliği bulunmaktadır.Bunun sebepleri arasında ise ; ilk sırada Emniyet teşkilatında görevli personel eksikliği gelmektedir...

Buyrun dilediğiniz sınava alın bizi, sicillerimiz, T.C Kimlik Numaralarımız, ailelerimiz üzerinden istediğiniz araştırmayı yapın...

Her mihnet kabulümüzdür, aklınıza hiçbir şüphe gelmesin, lakin ülkemizin bu zor günlerinde bizi geride bırakmayın...

Devletimizden aldığımız eğitimler,yediğimiz ekmekler bizden ve sizden hesap soracaktır...

Bizleri canımız pahasına da olsa vatanımıza hizmet etmek ve bu zor günleri atlatabilmek için bizleri gündeme almanızı büyük bir istekle istihram eder, ülkemizin bu zor günlerini hep birlikte atlatmamızı temenni ederim.

Saygılarımla.. "