MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında 2 asker ile birlikte şehit olan geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy'un cenazesi Mardin'deki tören ardından Midyat İlçesi'nin Gölcük Mahallesi'nde  Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.
Şehit korucu Yılmaz Alpsoy'un cenaze namazı Hz. Süleyman Camii'ne getirildi. Namaza, şehidin ailesi, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Vahit Şentosun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, İlçe Müftüsü Şafi Bilik, Belediye Başkan Yardımcıları Mekan Taş, Tevfik Baysal, şehit ve çok sayıda kişi katıldı.
Cenazede şehit Alpsoy'un yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak, gözyaşları döktü. 1.5 yıl önce korucu olduğu belirtilen Alpsoy'un evli ve 4 yaşında İbrahim, 2 yaşında Bünyamin adlı çocukları olduğu ve eşi Gülcihan Alpsoy'un da 3'üncü çocuğuna hamile olduğu belirtildi. 
Namaz ardından şehit korucunun cenazesi omuzlara alınarak Kalo Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada çok sayıda kişi ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet etti. Şehit Alpsoy, mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verilirken babası Cemil Alpsoy, "Analar ağlamasın, barış istiyoruz" dedi. Şehidin eşi Gülcihan Alpsoy, ise fenalık geçirince ambulansla hastaneye götürüldü.

FOTOĞRAFLI