Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'da yaşayan ressam ve heykeltıraş 56 yaşındaki Ender Güzey'in 38 yılda dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı eserleri sergilediği ve bir çift boynuz üzerine yapılan Ender Güzey ARThill Müzesi açıldı.
Yaklaşık 20 yıldır Bodrum'da yaşayan ressam ve heykeltraş Ender Güzey'in Yalı Mahallesi Alazeytin Mevkii'nde kendisinin tasarımını yaptığı boynuzlar üzerindeki sanat müzesi ARThill'in açılışına Bodrumlu sanatçılar ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Açılışa sanatçı Yüksel Güner ve Gazeteci- Yazar Doğan Hızlan da katıldı. Bodrum'a 14 kilometre mesafede 3 bin 500 metrekare alana kurulan Ender Güzey Arthills Müzesi'nin sanatçıların ve sanat etkinliklerinin adresi olacağını belirten Ender Güzey Türkiye'nin ilk ve tek Bütünsel Sanat Müzesi'nde atölye çalışmaları ve önemli sanat sergilerinin yer alacağını söyledi.
Güzey, her türlü amatör ve profesyonel sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmayı sürdüreceklerini belirterek, "Açtığımız bu müze, sanat merkezinde ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturmak, toplumu kültürel faaliyetlerle meraklandırmak, bilgilendirmek ve geçmişin sanatsal birikimini ve günümüzün sanatını geleceğe taşımak istiyoruz. Konuk ettiği uluslararası sanatçılar, işbirliği yaptığı sanat ve kültür kurumları ile ülkemizin yurtdışındaki tanıtımına farklı bir açıdan yaklaşarak katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Çok yönlü sanatsal ve sosyal bir platform oluşturmayı istediğini söyleyen Güzey "Bölgedeki ilk 'müze pedagojisi' programı ile ilköğretim çağındaki çocuklarımızın sanat alanında eğitilmelerini, sanatı sevmelerini, sanat eserlerini değerlendirmeyi öğrenmelerini, sanatsal süreçlere katılmalarını hedefliyorum. Müzede özellikle küçük yaştan itibaren çocuklara sanata yaklaşımda rehberlik edecek programlar uygulanacak. Müzemiz, uluslararası sanatçıları da konuk edecek sergiler düzenlenecek. Burası, farklı kültürel çalışmalara ev sahipliği yapacak" diye konuştu.
Binayı tasarladığını ve bütünsel sanat anlayışını burada gösterdiğini ifade eden Güzey, "Bu bina bir boynuz üzerinde yer alıyor. Boğa sembolü ise benim eserlerimde çok önemli bir unsur ve Anadolu medeniyetlerini de yansıtan bir sembol" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI