ATATÜRK Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yurttaş, mezun öğrencilerini şiirle uğurladı.
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yurttaş, Sanat Tarihi 4'üncü sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenlerine Erzurum dışında olduğu için katılamadı. Şiirle veda etmek istediğini bildiren Prof. Dr. Yurttaş, öğrencilerini Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezine davet etti. Sanat Tarihi öğrencileri tarafından doldurulan salonda, 'Maniler yazılmış Erzurum ekin ekin/ Türküler koşulmuş Erzurum çarşı pazar/ Sen ağlama demiş canikom kirpiklerin ıslanır/ Ben ağlım ki deli gönül uslanır' dizeleri ile başlayan Prof.Dr. Yurttaş, Mevlana'dan Ümit Yaşar Oğulcan'a, Sezai Karakoç'tan Hasan Hüseyin Korkmaz'a beğenilen şiirlerden bir demet sundu. Müzik ve manzara fotoğrafları eşliğinde Prof.Dr. Yurttaş seçme şiirleri bir saat içinde seslendirdi. Programın sonunda uzun süre alkışlanan Prof. Dr. Yurttaş'ın öğrencilerine duygulu konuşması bazı kız öğrencileri ağlattı.
Şiir yazmaktansa seslendirmeyi çok sevdiğini belirten Prof.Dr. Hüseyin Yurttaş, öğrencilerinin mezuniyet törenlerine katılamadığı için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiğini bildirdi. 4 yıl boyunca öğrencileri ile oldukça başarılı bir dönem geçirdiklerini anlatan Prof.Dr. Yurttaş, şunları söyledi:
"Sizlerle son derste birlikte olmak istedim. Her şey gönlünüzce olsun. Bütün sevdikleriniz hep yanınızda bulunsun. Öğrencilerden ayrılmak gerçekten zor. Hayat böyle bir şey. Bir gün burada, ertesi gün başka bir yerde. Sizlere başarılar, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."

FOTOĞRAFLI