Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak)- CHP'li 4 milletvekilinden oluşan heyet, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Heyet içerisinde bulunan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, tahribata yönelik fotoğrafları gördüğünü ancak bu kadar ağır bir tahribatın olabileceğini düşünmediğini belirterek, "Cizre'nin Suriye'den farkı yok" dedi.
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'ten oluşan CHP heyeti, sokağa çıkma yasağı ile operasyonların sürdüğü Cizre İlçesi'nde bugün incelemelerde bulundu.
CHP heyeti, sabah saatlerinde ilk olarak Cizre Belediyesi'ni ziyaret etti. Daha sonra kaymakamlık ve Şırnak Barosu temsilcileriyle görüşen CHP'liler daha sonra şiddetli çatışmaların yaşandığı Yafes ve Sur mahallelerinde tahrip olan ev ve binalarda inclemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında vatandaşlarla da sık sık sohbet eden CHP'liler, yaşanan olaylarla ilgili halkın nabzını tuttu.
Vatandaşlarla görüşen CHP'li Sağlar, daha önce televizyon ve gazetelerde Cizre ile ilgili haberleri takip ettiğini ancak yaşananların boyutunun bu kadar ağır olabileceğini tahmin etmediğini belirterek, "Cizre ile ilgili telvizyonlarda ve gazetelerde haberleri takip ediyordum. Ancak bu kadar ağır bir tahribatın yaşanabileceğini aklımın ucundan geçirmiyordum. Şimdi buraya geldik, incelemelerde bulunduk, yurttaşlarla konuştuk. Gördüğüm manzara, Suriye'de yaşananlardan farksız. Gördükten sonra Cizre'nin de Suriye'deki bir kentten farkı olmadığını gördüm" dedi.
Cizre'de yaşanılanları yerinde görmek ve incelemek için gelen heyetin yapacağı inceleme, yapılan görüşmelerle ilgili bir rapor hazırlayarak, genel merkeze sunacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI