KILIÇDAROĞLU'NA ATEŞ SÜRPRİZİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SODEM ödül töreninin ardından Seferihisar Sığacık'ta balık mezatını ziyaret etti ve deniz kenarındaki bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Bol bol fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu'na mor sümbül hediye edildi. Annesi, dokuz aylık oğlu Ateş'i CHP Genel Başkanı'nın kucağına verdi. Ateş, Kılıçdaroğlu'nun yüzünü okşadı, bu durum gülüşmelere neden oldu. Kılıçdaroğlu, çocuklara derslerinin nasıl gittiğini, köylü kadınlara nasıl geçindiklerini sordu. Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, vatandaşlarla Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını çekti. CHP Genel Başkanı kadınların evde yaptıkları pasta, börek, baklava ve yöresel yemeklerin satıldığı pazaryerine girdi. Kılıçdaroğlu, üretici kadınların kendisine ikram ettiği saray burması baklavasının, otlu kol böreğinin, şalgam suyunun tadına baktı.
'DAVUTOĞLU BİZİM KADAR AÇIK VE NET OLSUN'
Kılıçdaroğlu, kahvehanede oturarak, şu sözlerle gündemi değerlendirdi:
"En çok ihtiyaç duyduğumuz şey demokrasi ve özgürlük. İnsanlar görüşlerini özgürce açıklayabilmeli. Düşüncelerinden ötürü kimse suçlanmamalı, hapse girmemeli. Son zamanlara anayasa tartışmaları var. Hep şunu söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Elbette ki güzel bir anayasamız olsun. Toplumun 78 milyonu eline aldığı zaman 'Bu benim anayasam' diyebilsin. Böyle bir düşünce her zaman var bizde. Ama bir ülkenin kendi koşulları, tarihsel birikimi var. Bunun da dikkate alınması gerekiyor. O nedenle biz anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili olarak düşüncelerimizi ifade ettik. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunun nasıl gerçekleşmesi gerektiğini de 16 maddede ilan ettik. Arzu ederiz ki benzer düşünceleri dile getiren iktidar partisi, Sayın Davutoğlu da neyi istiyorsa açık ve net, CHP'ninki kadar açık ve net kamuoyunun önüne çıksınlar onlar da düşüncelerini ifade etsinler. Böylece daha sağlıklı bir zeminde oturup tartışma imkanı bulabileceğiz. Bugün YGS var. Başarı diliyoruz. Sınav sonucu ne olursa olsun çocuklarımızı seviyoruz. Onlara saygı duyuyoruz. Güreş şampiyonasında başarılı olan güreşçilerimiz var. Onlar bizi mutlu ediyor en azından kıvançta beraber olma idealimizi besliyorlar."
Kılıçdaroğlu, Seferihisar'da Ulaşmış Mahallesi'nde Çınar Kahvehanesi'de köylülerle sohbet ettikten sonra havalimanına gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()-

FOTOĞRAFLI