ADANA'da 100-150 yıllık evlerin bulunduğu, çoğu koruma altındaki 3 mahallenin sokaklarındaki duvar ve dükkan darabalarında 5 bin metrekare alana 'sokak sanatı' olarak da adlandırılan grafiti uygulaması yapıldı.
Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) etkinlikleri kapsamında Adana'nın Seyhan İlçesi'ndeki sanatsal uygulamanın tamamlanması nedeniyle bugün açılış yapıldı. Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar ile UÇSG yöneticileri ve muhtarlarla semt sakinlerinin katıldığı açılışta konuşan Başkan Karalar, eski Adana'yı tarihi ve kültürü ile yaşatmak, bu yerleri gezilir-görülür yerler haline getirmek üzere projeye  destek verdiklerini söyledi. UÇSG Kurucusu Çetin Yiyenoğlu da, Protest sanat dalı olan grafiti  'Eski Sokakların Düşü' adlı sanatsal proje Tarihi Büyüksaat'in güneyinde Sarıyakup Mahallesi'nde Yazarlar Evi olarak planlanan Ekmekçi Konağı'nın da bulunduğu Büyüksaat-Eski Valilik- Saydam Caddesi arasındaki 5 sokakta genç sanatçılar tarafından uygulandı.
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde duvar yazıları ve resim yoluyla aynı sanat dalında sokak boyamaları yapan, bu projeyi de 4 aylık bir sürede tamamlayan Kerem Ali Yengüner, Ahmet Bilal Yıldız, Onur Kürklü ve Oğuz Keskin'in uygulamalarının tamamen özgün, bölgesel ve UÇSG'nin bu yılki teması olan göç ile ilgili olması dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI