ONURSAL başkanlığını Dilek Sabancı'nın üstlendiği Türkiye Özel Olimpiyatlar kuruluşunca düzenlenen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Adana'da başladı. Özel eğitim gereksinimi olan kişileri spor aracılığıyla sosyal yaşama dahil etmeyi hedefleyen olimpiyatlar kapsamında engelli bireyler, atletizm, futbol, yüzme ve masa tenisi branşlarında mücadele edecek.
Türkiye Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları dolayısıyla, Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda açılış töreni yapıldı. Adana, Mersin, Osmaniye ve Konya'nın da aralarında bulunduğu 11 ilden 219 sporcu, 150 gönüllü ve 100 antrenör ile eğitmenin katıldığı etkinlikte konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, en özel olimpiyata ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi.
'BAZI ÇOCUKLAR DAHA ÖZELDİR'
Tribünlerin tam dolu olmamasından yakınan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı ise yaşamın her yerinde engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Söz konusu etkinliğe bireysel olarak destek verdiğini anlatan Sabancı, "Bütün çocuklar özeldir ama bazıları daha özeldir. Onlara fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini biliyoruz. Bu etkinlikte bu özel çocukların başarma azmine birlikte tanıklık edeceğiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan sporcular ve bazı çocuklar halk oyunları ile jimnastik gösterisi sundu. Etkinlikler kapsamında sporcular yarın atletizm, futbol, yüzme ve masa tenisi branşlarında mücadele edecek.

FOTOĞRAFLI