MANİSA'da yaşayan temizlik işçisi 42 yaşındaki Ahmet Bayram, içindeki spor tutkusu sayesinde bugüne kadar katıldığı çeşitli yarış ve turnuvalarda 200'e yakın madalya ve 100 kupa kazandı; Türkiye Şampiyonluğu'nu elde etti.
Evli ve 4 çocuk babası temizlik işçisi Ahmet Bayram'ın 2004'te katıldığı halk koşusuyla başlayan spor hayatı dikkat çekti. Son işinin öncesinde fabrikada çalışırken, işten eve koşarak gidip gelen Ahmet Bayram, sonrasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışmaya başladı. İşini yaparken yarışlara katılma hayalleri de kuran Bayram'ın yüzü, 2.5 yıldır çalıştığı kurumun verdiği destekle güldü. Yarışlara katılmaya başlayan Bayram'ın başarı elde etmesi de gecikmedi. Bugüne kadar 200'e yakın madalya, 100 de kupa kazandı.
KOŞARKEN ÖZGÜR
Koşu tutkusundan vazgeçemediğini vurgulayan Ahmet Bayram, "Temizlik işçisi olarak çalıştığım dönemde bile antrenmanlarımı yaptım. İşe koşarak gidip geliyordum. Bugüne kadar katıldığım yarışlarda 200'den fazla madalya ve 100 kupa kazandım. Avrasya Maratonu'nda birincilik ve son olarak 34 ülkede aynı anda yapılan Wingsfor Life World Run yarışmasında da Türkiye ayağında birinci oldum. 52.78 kilometreyi 3 saat 45 dakikada koştum. Koşarken kendimi özgür hissediyorum. Kimse beni tutamayacakmış gibi hissediyorum. Bu yüzden koşmayı çok seviyorum" dedi.
GÜNDE 25 KİLOMETRE KOŞUYOR
Maddi imkansızlıklardan dolayı profesyonel olarak sporculuğa çok geç başlamak zorunda kaldığını anlatan maratoncu Ahmet Bayram, "Çalışmak, para kazanmak zorundaydım. Hayatım sporla tanışana kadar fabrikalarda geçti. 4 çocuğum vardı, onlara bakmak zorundayım. Ama sevdiğim şeyden de vazgeçmedim. Şimdi Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün sporcusuyum. Maddi ve manevi olarak bana çok büyük destek sağlıyorlar" dedi.
Hedefinin Amerika'daki yarışmalara katılmak olduğunu anlatan Bayram, formunu korumak için her gün 25 kilometre koşarak antrenman yaptığını söyledi.

FOTOĞRAFLI