RESMİ gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlara gazi maaşı bağlanacak.Maaş dışında 15 Temmuz yaralıları gazilerin tüm haklarından yararlanabilecek.

Bakanlar Kurulu'nda FETÖ ile mücadele kapsamında çıkartılan 675 sayılı KHK ile daha önce 15 Temmuz gazileri için yapılması planlanan düzenlemelerin kapsamı genişletildi.

Daha önce bir defalığa mahsus verilen tazminat hakkı ve istihdam hakkı, gazilerin yararlandığı tüm imkanları kapsayacak şekilde değiştirildi.

14. maddede yer alan düzenleme şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebi ile malul olan kamu görevlileri ve siviller ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemlerin ortaya çıkartılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı oldukları sırada yaralanan kamu görevlileri ile sivillere, yaralanma derecesine bakılmaksızın gazilik ünvanı verilir. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenir."

Bu madde ile 15 Temmuz yaralıları aylık maaşa bağlanacak, aileden 1 kişiye istihdam hakkı sağlanacak. Bunun yanında gazilerin yararlandığı ücretsiz ulaşım, elektrik ve su indirimi vb... haklara da kavuşmuş olacaklar.